19. feb. 2014

Pisane palice

Se spomnite, kako ste kot otrok zbirali stvari? Prepričana sem, da je vsak med nami imel vsaj eno nenavadno zbirko: kamnov, žuželk, avtomobilčkov, barbik brez ene noge,.. Če ste že sami starš, potem veste s kakim navdušenjem otroci prinašajo otroci domov, na prvi pogled "neuporabne" stvari. 

Danes bomo pogledali, kako lahko čisto običajne gozdne veje, spremenite v majhne "pošastke", kače in druga čarobna bitja.

Kaj bomo potrebovali za izdelavo?
- suhe veje
- tempera barve
- čopiče
- posodico za barve
- časopisni papir
- brezbarven  lak

Kako se lotiti dela?

Najprej čez veliko mizo pogrnemo časopisni papir. V kolikor se dela lotevate z vašimi najmlajšimi, priporočam da nekaj papirja, položite tudi na tla. 

Oblecite staro majico (iz varnostnih razlogov) in pripravite vodo. Barve enostavno stisnite v posodice in se lotite dela. 

Najlažje je, da domišljiji prepustite prosto pot. Pomislite na kaj vas spominja palica? Ali pa kateri živali želite, da je podobna. 

Celotno pobarvajte s tempera barvami. Za še boljši efekt, s tankim čopičem dorišite podrobnosti, kot so oči, lasje, ipd,...

Palice pustimo, da se v celoti posušijo. 

Ker tempere niso vodoodporne, priporočam da palice prevlečete s brezbarvnim lakom in na ta način preprečite neželeno izpiranje barve.

Prijetno ustvarjanje vam želim :) 



foto: isaacgracelily.blogspot.ca

Ni komentarjev:

Objavite komentar