2. sep. 2013

Spomini na "klupicah"

Ščipalka ali po domače "klupice" so zame ena izmed bolj uporabnih dekorativnih elementov. Če pobrskate nazaj po našem blogu, boste prav gotovo našli (vsaj) dve "naredi sam" ideji, ki vsebujeta uporabo ščipalk.

V današnji kratki, skorajda jesensko obarvani kreativnici se bomo ponovno dotaknili ščipalk. In sicer bomo z njimi precej enostavno izdelali velik okvir za več slik.

Potrebujemo:
- karton
- škarje
- pištolo za vroče lepljenje
- lesene ščipalke
- obešalo za slike

Navodila:

Iz večjega kosa kartona izrežemo poljubno velik krog, ki mu nato odrežemo še notranjost, tako da dobimo dve vzporedni krožnici. 

Pomembno je, da med njima pustimo dovolj velik razmah, da bomo lahko na ta karton prilepili naše ščipalke.

V kolikor želite barven ali vzorčast okvir, v tem koraku enostavno oblepite karton. Sama sem ciljala na 
naraven videz.

Sledi lepljenje ščipalk. Ščipalke lepimo s pištolo za vroče lepljenje. Verjamem, da mi ni potrebno posebej poudarjati, da moramo biti pri delu izredno pazljivi.

Z lepljenjem pričnemo tako, da lepilo nanesemo na tisti del ščipalke, ki ga običajno stisnemo, da se odpre. Namažemo samo na eni strani (in nikakor ne na sredini). 

Ščipalke obračamo tako, da je del ki se odpre na zunanji strani, del ki se "stisne" pa na notranji. Ščipalke nato v krogu lepimo eno zraven druge.

Ko končamo, preverimo ali vse ščipalke držijo. Na hrbtno stran nalepimo obešalo za slike (kupimo ga lahko v vseh bolje založenih trgovinah s hobi materialom).

Na koncu nam preostane le, da naš okvir preizkusimo. Posamezne ščipalke stisnemo in vanje namestimo fotografije. Okvir nato obesimo na steno.

P.s. Okvir je tudi krasno darilo ob začetku novega šolskega leta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar